Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 10:00 - Неделя - Време за готвене - Как се прави суши?
Автор: sonix1 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2093 Коментари: 0 Гласове:
1



 image Когато за първи път опитах суши, изобщо не останах очарована. Тогава нямаше кой да ми обясни важните тънкости, които го правят толкова атрактивна и вкусна храна. А защо не и здравословна?

Е, с времето научих доста неща за сушито, а дори и вече си го приготвям вкъщи. Разбира се, очаква се в сушито да има риба, но ние можем да си приготвим същи толкова вкусно суши и само с растителни продукти и то Био.

Ето необходимите продукти:

• Нори за суши
• 1 ч.ч. Био ориз за суши
• 1 Био авокадо
• 1 Био краставица
• Био моркови
• Соев сос Био
• Уасаби (японски хрян) има го в супермаркетите
• 1 ч.л. хималайска сол
• 1 ч.л. кафява захар
• 3 с.л. оризов оцет

Измийте добре и сварете ориза с вода в съотношение 1:3. Когато оризът поеме водата, свалете го от котлона и го оставете да се охлажда. Отделно смесете оризовия оцет със захарта и солта и загрейте леко, за да се разтворят добре кристалите. Залейте ориза с оцета, разбъркайте леко и оставете да се охлади. Така оризът се овкусява и придобива лъскав вид.

Върху рогозка за навиване на суши поставете един лист нори с гладката страна надолу. Намокрете ръцете си и вземете топка ориз. Внимателно я разстелете върху листа. Дебелината трябва да бъде около 1 см., а в края на листа трябва да оставите около 2 см. за завършек. В началото, от където ще навиваме, размажете малко уасаби. Внимавайте, много е люто, така че намажете съвсем тънък слой.

Поставете лентички от морков, краставица и авокадо в началото на рулото и започнете да навивате с помощта на рогозката. Притискайте съвсем леко. През цялото време поддържайте ръцете си влажни, както и ножа, с който ще режете рулцата, тъй като оризът за суши е доста лепкав. Тук можете да видите как точно става разстилането и навиването с помощта на рогозката. Кликнете върху всяка картинка, за да се задейства анимацията.

Когато сушито е навито, с помощта на навлажнен нож, нарежете еднакво дебели рулца (около 2-3 см.). Поднесете с купчика соев сос. По традиция сушито се поднася и с маринован джинджифил. Ако го обичате, може да го добавите към рецептата.

Всяко рулце се захваща с помощта на дървени клечици и се потапя в соса, непосредствено преди да го хапнете.

Можете да импровизирате с плънката според вашия вкус. Само не забравяйте да използвате повече свежи зеленчуци, както и храни с доказан Био произход.


Ако ви е харесало натиснете "Харесвам"



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonix1
Категория: Забавление
Прочетен: 242695
Постинги: 93
Коментари: 33
Гласове: 44
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930