Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
Най-активни
1. sarang
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
Постинг
26.02.2012 10:00 -
Неделя - Време за готвене - Как се прави суши?
Когато за първи път опитах суши, изобщо не останах очарована. Тогава нямаше кой да ми обясни важните тънкости, които го правят толкова атрактивна и вкусна храна. А защо не и здравословна?
Е, с времето научих доста неща за сушито, а дори и вече си го приготвям вкъщи. Разбира се, очаква се в сушито да има риба, но ние можем да си приготвим същи толкова вкусно суши и само с растителни продукти и то Био.
Ето необходимите продукти:
• Нори за суши
• 1 ч.ч. Био ориз за суши
• 1 Био авокадо
• 1 Био краставица
• Био моркови
• Соев сос Био
• Уасаби (японски хрян) има го в супермаркетите
• 1 ч.л. хималайска сол
• 1 ч.л. кафява захар
• 3 с.л. оризов оцет
Измийте добре и сварете ориза с вода в съотношение 1:3. Когато оризът поеме водата, свалете го от котлона и го оставете да се охлажда. Отделно смесете оризовия оцет със захарта и солта и загрейте леко, за да се разтворят добре кристалите. Залейте ориза с оцета, разбъркайте леко и оставете да се охлади. Така оризът се овкусява и придобива лъскав вид.
Върху рогозка за навиване на суши поставете един лист нори с гладката страна надолу. Намокрете ръцете си и вземете топка ориз. Внимателно я разстелете върху листа. Дебелината трябва да бъде около 1 см., а в края на листа трябва да оставите около 2 см. за завършек. В началото, от където ще навиваме, размажете малко уасаби. Внимавайте, много е люто, така че намажете съвсем тънък слой.
Поставете лентички от морков, краставица и авокадо в началото на рулото и започнете да навивате с помощта на рогозката. Притискайте съвсем леко. През цялото време поддържайте ръцете си влажни, както и ножа, с който ще режете рулцата, тъй като оризът за суши е доста лепкав. Тук можете да видите как точно става разстилането и навиването с помощта на рогозката. Кликнете върху всяка картинка, за да се задейства анимацията.
Когато сушито е навито, с помощта на навлажнен нож, нарежете еднакво дебели рулца (около 2-3 см.). Поднесете с купчика соев сос. По традиция сушито се поднася и с маринован джинджифил. Ако го обичате, може да го добавите към рецептата.
Всяко рулце се захваща с помощта на дървени клечици и се потапя в соса, непосредствено преди да го хапнете.
Можете да импровизирате с плънката според вашия вкус. Само не забравяйте да използвате повече свежи зеленчуци, както и храни с доказан Био произход.
Ако ви е харесало натиснете "Харесвам"
Е, с времето научих доста неща за сушито, а дори и вече си го приготвям вкъщи. Разбира се, очаква се в сушито да има риба, но ние можем да си приготвим същи толкова вкусно суши и само с растителни продукти и то Био.
Ето необходимите продукти:
• Нори за суши
• 1 ч.ч. Био ориз за суши
• 1 Био авокадо
• 1 Био краставица
• Био моркови
• Соев сос Био
• Уасаби (японски хрян) има го в супермаркетите
• 1 ч.л. хималайска сол
• 1 ч.л. кафява захар
• 3 с.л. оризов оцет
Измийте добре и сварете ориза с вода в съотношение 1:3. Когато оризът поеме водата, свалете го от котлона и го оставете да се охлажда. Отделно смесете оризовия оцет със захарта и солта и загрейте леко, за да се разтворят добре кристалите. Залейте ориза с оцета, разбъркайте леко и оставете да се охлади. Така оризът се овкусява и придобива лъскав вид.
Върху рогозка за навиване на суши поставете един лист нори с гладката страна надолу. Намокрете ръцете си и вземете топка ориз. Внимателно я разстелете върху листа. Дебелината трябва да бъде около 1 см., а в края на листа трябва да оставите около 2 см. за завършек. В началото, от където ще навиваме, размажете малко уасаби. Внимавайте, много е люто, така че намажете съвсем тънък слой.
Поставете лентички от морков, краставица и авокадо в началото на рулото и започнете да навивате с помощта на рогозката. Притискайте съвсем леко. През цялото време поддържайте ръцете си влажни, както и ножа, с който ще режете рулцата, тъй като оризът за суши е доста лепкав. Тук можете да видите как точно става разстилането и навиването с помощта на рогозката. Кликнете върху всяка картинка, за да се задейства анимацията.
Когато сушито е навито, с помощта на навлажнен нож, нарежете еднакво дебели рулца (около 2-3 см.). Поднесете с купчика соев сос. По традиция сушито се поднася и с маринован джинджифил. Ако го обичате, може да го добавите към рецептата.
Всяко рулце се захваща с помощта на дървени клечици и се потапя в соса, непосредствено преди да го хапнете.
Можете да импровизирате с плънката според вашия вкус. Само не забравяйте да използвате повече свежи зеленчуци, както и храни с доказан Био произход.
Ако ви е харесало натиснете "Харесвам"
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 44