Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2012 00:46 - Видеокамери срещу полицейското насилие
Автор: sonix1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
1



Столичната дирекция на вътрешните работи е взела „уникално” по рода си решение за прекратяване на полицейското насилие, която по принцип МВР отрича до последно.
Специални камери ще бъдат монтирани на каските на спецгрупата "Кобра" в СДВР . Това съобщи зам.-шефът на столичната полиция Ивайло Спиридонов, след като беше изслушан парламентарната комисия, която разследва случаите на полицейски произвол, които предизвикаха шумни скандали.
Ивайло Спиридонов уточни, че камерите ще записват всички операции и ще имат превантивен ефект както за действията на полицаите, така и за тези на заподозрените.С монтирането на камери на главите на полицаите, МВР до голяма степен признава безсилието си да реши проблема по друг начин.
Той каза още, че сега се прави проверка на всички служители, които са присъствали при изготвянето на плана за акцията срещу семейство Начкови. Проверката е поради съмнения за изтичане на информация от служител на МВР към фамилията.
"Предател"
Спиридонов даде обяснения пред депутатите от „бутафорната комисия” по случая със семейство Начкови от село Мировяне.
Разследващите са имали сигнал, че на адреса на семейството със сигурност е трябвало да има цигари, но такива не са намерени, добави Спиридонов. При обиска в дома на Начкови бяха намерени пет кутии без бандерол.
Няма насилие
От доклада на Спиридонов пред депутатите стана ясно, че по случая "Начкови" няма никакви данни за полицейско насилие.
Това е поредното доказателство, че МВР не си признава подобни гафове, нищо че Петър Начков е освидетелстван от съдебен лекар. Нещо повече - преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство за полицейски произвол по случая.
Случаят "Начкови" първоначално вбеси допълнително премиера и той поиска оставки. Вътрешният министър обаче раздаде само няколко наказания, които в крайна сметка задоволиха Борисов.  



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonix1
Категория: Забавление
Прочетен: 242468
Постинги: 93
Коментари: 33
Гласове: 44
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031