Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2012 14:23 - Полицай Малакова готова да накара Илия Илиев от „Ку-ку бенд” да кляка и лази
Автор: sonix1 Категория: Новини   
Прочетен: 2583 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.02.2012 14:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageСветкавична акция на ГДБОП връхлетя този път кларинетист. 

Илия Илиев от „Ку-ку бенд” и адвокат Николай Хаджигенов бяха при Слави, за да хвърлят светлина върху „случка” между Професора и служители на ГДБОП. История като тези, за които напоследък все по-често чуваме – за проснато на пода семейство заради няколко кутии цигари, оживя и пред човек от екипа на шоуто, с тази разлика, че той е бил основен потърпевш.


Сутринта в 8.50 ч. на Илия се обадила майка му и казала – „Ела бързо до кооперацията, в която живеем, ГДБОП са тук!” Илия имал там складово помещение, точно под техния апартамент, около 25 квадратни метра, предвидено било за музикален кабинет. Поради кризата, Илия Илиев го отдал под наем преди половин месец, има договор за наем от 1 февруари с фирма, осъществяваща счетоводна дейност. Професора пристига в 9.15 ч. и вижда около 15 човека, полицейска кола. На запитването му какво става, му се легитимира едно от лицата там, казва че са от ГДБОП, а той трябва да отвори помещението. Представят му и разследващ полицай Малакова.

Илия казва, че ще отвори, но пита дали имат прокурорско разпореждане, или щом са от ГДБОП, може би от г-н Фролов. Последвал светкавичен отговор от страна на полицай Малакова, която подскочила при тези думи: „Ти злоупотребяваш с това име ли?” Той обяснява, че просто иска да види документ от тяхна страна. После звъни на жена си, която е бивш служител на МВР и научава от нея, че ако нямат прокурорско разпореждане, не е редно. По думите на Илия Илиев, полицай Малакова се афектирала и последвал още един остър въпрос: „Коя е тая, бе, ще я хвърля на Инспектората!” - след което добавила: „Добре, колеги, какво правим, обаждаме се на началник - групата, а тоя ще седи пред вратата, ще кляка и ще лази, докато аз кажа!” При тези думи Илия Илиев се запитал престъпник ли е. Признава, че се почувствал адски неприятно и унизително.

След като Илийката отворил помещението, полицай Малакова казала: „Ще му уредя на него и на жена му, лично Миро Фролов да ги разпита.” От ефира на бТВ Илия Илиев заяви, че е говорил с жена си и двамата са готови и чакат с нетърпение разпита. „Ако аз съм прегрешил нещо с моите действия, и съм виновен с нещо, ще се извиня публично пред цяла България, но ако вие имате някаква вина, нека компетентните органи да кажат това, тогава не знам вашето извинение в какво ще се изрази.” – заяви Илия Илиев.

При проведената акция е била иззета документация, но колегата ни не е получил документ, дори след като е попитал за такъв. Полицай Малакова му отговорила, че няма да получи документ, а ако въпросното лице, което води следствието, прецени, той ще бъдете извикан за разпит. Взели му личната карта, писали нещо – казва Илия, - взели му договора за наем, като му искали и копие. Задържали около 20 минути договора.

От помещението са иззети документации. Един от полицаите се обърнал към Илия с думите: „Е, какво сега като отвори, няма нищо страшно. Е, има и други методи, нали знаеш?”

Въпреки, че в случая Илия Илиев не може да докаже, че разговорите са се случили, достатъчен по думите на адвоката е фактът, че те са влезли в частна собственост без основание.

Мнението на адвокат Николай Хаджигенов беше, че това е полицейско насилие, в чист вид - злоупотреба с власт.
„По отношение злоупотребата с власт, принципно полицията трябва да има постановление, документ – по искане на прокуратурата, документ от съответния съд, който е компетентен. Законът предвижда едно единствено изключение, когато има неотложност на случая – да се съхраняват наркотици, извършва се престъпление към момента или се укрива рецидивист, а не склад с папки, или офис. Това не е неотложност. МВР поради мързел или нежелание да се занимават с такива дреболии, като закона, тяхното вътрешно убеждение, че някой е крив, е съвсем достатъчно. Те не искат да си вадят предварително документи, защо трябва да сезират прокурора, пък той да се обърне към съда. Да де, ама като се обърнат към съда, той ще иска доказателства. (... ) Те затова не си дават труд. Отиват, разбиват вратите, взимат каквото искат и после протоколите...(...) В случая е нарушение, защото няма налице твърдяната от тях неотложност. ” – заяви адвокат Хаджигенов. Той посъветва Илия Илиев това, което съветва винаги в такива случаи - да се обърнат, веднъж - към медиите, което г-н Илиев вече направи и втори път, задължително да водят дела.

От ефира Слави призова шефовете на ДАНС и ГДБОП да разследват случая и да има наказания по него.

Видеото от предаването можете да видите тук: www.btv.bg/shows/shouto-na-slavi/videos/video/1673963048-GDBOP_napadnaha_Iliya_Iliev.html



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonix1
Категория: Забавление
Прочетен: 242477
Постинги: 93
Коментари: 33
Гласове: 44
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031